Isnin, Mac 23, 2009

Ditag oleh Kak Ji =)

Syukran ya Kak Ji sudi tag Yan.=) Baru2 ni sangat sibuk hingga tak sempat nak berblog. ARIGATO! =) thanx for the tag!

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
miftahul najah. sebab maksudnya kunci kejayaan. kejayaan bagiku sangat subjektif. bukan bermakna dapat berpuluh2 A itu sudah cukup sebagai bukti kejayaan. tapi, kejayaan bagiku biarpun seseorang memperoleh markah rendah, apa yang lebih penting hatinya, amalannya, usahanya dan sebagainya. =)

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://nixnadizy.blogspot.com. nix untuk nik, nad untuk nadia, izy untuk izyan. kombinasi 3 patah namaku menjadi satu, nixnadizy. senang nak ingat. =) dan munadhia, kombinasi namaku di rumah (muna) dan nama tengahku (nadia).


3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
metod? penulisanku lebih kepada sesuatu yang terjadi dalam hidupku, pengalaman dan pemerhatian daripada setiap langkah perjalanan hidupku. kesalahanku ditulis sebagai pengajaran, kebenaran sebagai perkongsian.=)tak dapat menilai penulisan sendiri secara spesifik. yang membaca mungkin lebih mengetahui)

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Pernah. tak yakin dengan penulisan sendiri takut ada yang terguris hati dan sebagainya.

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
Kak Ji yang disayangi (sufygirl). Blog yang penuh informasi dan pengisian. lebih terkesan apabila menulis dengan hati. Menulis sebagaimana dirinya di luar mahupun dalam. =) warna2 ceria menjadi pilihan melambangkan dirinya yang suka tersenyum apabila bertemuku.sangat ceria!sangat baik hati. ;p Blognya juga baik hati.hehe~

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.
i. Tentang2 (abang keduaku... update la blog sokmo Dec!)

ii. Mastura (my bestest fren eva-SMKM)

iii. Adik Hartini (adik yang ceria =p)

iv. Irah (my bestest fren-KOPU)

v. Special for Drafting table (LA UiTM)

p/s: untuk persoalan sahabat2 tentang demo, nanti saya jawab ya. masih tak berkesempatan untuk menulis panjang2. maaf ye. =)

3 ulasan:

taQi berkata...

bukan miftah tu kunci ke? al-bab tu yang pintu kan?

munadhia berkata...

eh..owh ya.. tersalah la plak. trima kasih tlg betulkan. hehe. fikir lain, tulis lain.. huhu~

keretasorong berkata...

"http://nixnadizy.blogspot.com. nix untuk nik, nad untuk nadia, izy untuk izyan. kombinasi 3 patah namaku menjadi satu "
owh begitu...

klu yg mcm nih mcm mne yerh :P
"http://keetasorong.blogspot.com/"
adakah kah nama ku keetasorong :P
gurau jerh....

setiap owg ader personality masing2kn walau hakikatnya sama masing2 berjari 10 kn :)

subhanallah :)